Costum la comanda – ce trebuie să știi când faci această alegere

Revoluţia prêt-à-porter a scos vizita la croitor din îndatoririle oricărui domn bine îmbrăcat. În România, a trece pragul unui showroom pentru realizarea unui costum la comanda pare o ocupaţie demodată.

În Anglia, casa croitoriei pe comandă, e singurul mod de a avea un costum care să se potrivească perfect. Tocmai de aceea când vorbim de un costum pe comandă (made-to-measure) găsim numeroase avantaje pentru cel ce le poartă.

La un costum la comanda măsurile sunt ale clientului, iar micile imperfecțiuni ale conformației se rezolvă ușor cu ajutorul multiplelor alterațiilor.

costum_la_comanda_Ganza_making_of

De asemenea există posibilitatea personalizării amănunțite de la construcție(fused,half sau full canvas), croi  și până la țesături, tipuri de guler, buzunare, nasturi și captuseală.

Practic nu există două costume identice atunci când vorbim de made-to-measure. Avatajul cel mai mare este ca vei avea un costum după propria ta antropometrie cu detaliile și tesăturile cele mai bune într-un timp relativ scurt.

Rămâne o chestiune de gusturi şi evident, putere financiară, dar în definitiv, estetica îşi spune cuvântul: un costum de pe raft nu se va potrivi niciodată mai bine ca unul facut la comandă.

ALTE ARTICOLE RECOMANDATE

ȚINUTA BUSINESS CASUAL

Tinuta business-casual presupune sacou, camasa, pantaloniin culori diferite si lipsa cravatei.Acest stil inedit a luat amploare în anii "90 , transformându-seîntr-un fenomen.Se spune că "focarul" din care s-a răspândit este SilliconValley, datorită numărului mare de...

citește mai mult
Istoria modei barbatesti – romanesti

Istoria modei barbatesti – romanesti

Costumația bărbătească față de cea feminină a fost mai stabilă și nu a cunoscut prea multe modificări. Formele hainelor nu au fost prea variate: redingota se purta în tot cursul zilei iar seara, la concerte, baluri sau dineuri se luau fracul negru, vesta și cravata...

citește mai mult

Rămâi la curent cu noutățile!

Abonează-te și află primul despre promoțiile noastre și ce pregătim